Murekoll Ruudi lugu

Murekoll. Worry Monster

Ruudi on üks uskumatult truu ja hea südamega tegelane. Ta võib tunduda hirmus, kuid see on vaid kaitserüü - tema sees on soe süda, mis tahab kaitsta ja kõik mured ära võtta. Veidi hirmutav välimus on vajalik selleks, et mured lapsele liiga lähedale ei tuleks ja teda pidevalt ei tülitaks. Kui ikka selline tegelane voodi kõrval istub ja kõiki lapse tegevusi valvab, siis on muredel targem eemal püsida :).

Ruudi tööpõhimõte seisneb lihtsas tõdemuses, et jagatud mure on pool muret. Laps kirjutab oma mure paberile, pistab selle õhtul Ruudi suhu ning öö jooksul sööb Ruudi mure ära*. Hommikul on lapsel palju kergem tunne teades, et “suur kuri” Ruudi on tema mure ära ajanud. Ruudi aitab ka väiksemaid lapsi, kes veel kirjutada ei oska, kuna kellegi mure ei ole vähetähtis - Ruudile võib oma mure ka joonistada - tema mõistab kõike :).

Kui mure on suur ning lapsel on vaja usalduslikku nõu, siis Ruudi suudab ka siin abiks olla - laps peab vaid kirjutama mure juurde, et soovib abi ning mõne aja pärast võib leida Ruudi suust vastuse tema heasüdamlike ja mõistvate soovitustega*.

Kuidas aru saada, et Ruudil on parasjagu mure lahendada? Kui Ruudil on keel suust väljas, siis ta tegeleb mure hävitamisega ning kui mure lahendatud, läheb keel suhu tagasi. Kui ta aga lapsele vastuse kirjutab, siis jääb keel endiselt suust välja, et laps saaks aru, et vastus on tulnud.

Vot selline tegelane on see Ruudi ning võime kinnitada, et ta täidab oma rolli äärmise pühendumisega :).

* kohad, kus on vajalik lapsevanema õigeaegne tegutsemine :).

Vajuta Ruudi ostmiseks sellele lingile.

Kirjuta oma kommentaar