Nähka nukk Mõmmiku lastesõime lastele

Nähka nukk

Nähka on üks trikitav, uudishimulik ja isemoodi tegelane - tal on kiili moodi tiivad, osavad käed, jalad maa peal kõndimiseks ning kalasaba-tüür ujumiseks. Ta on sündinud lasteaiaõpetajate ja loodusteadlaste ühistöös ning loodud selleks, et lastel oleks huvitavam loodusega tuttavaks ja sõbraks saada.

Möödunud aasta oktoobris-novembris tuli Mõmmiku lastesõime ühe rühma laste vanematel idee kinkida lastele jõuluks igaühele Nähka nukk, mis aitaks muuta lastele looduse õpetamise mängulisemaks ja kaasahaaravamaks. Kui aus olla, siis ei teadnud me Nähkast mitte midagi (laps õnneks teadis), kuid see ei takistanud pildi järgi nukku tegemast :). Eesmärk oli teha sõimelastele käepärane nukk ning kindlasti igaühele just tema nimega Nähka.

Selliste projektide puhul on kõige suurem väljakutse alati materjali leidmine, kuna meie kangapoodidest ei leia kvaliteetset kangast, millest tahaks kohe lastele midagi tegema hakata. Rääkimata värvivalikust. Peab leppima sellega, mis on ja võluma mitte millestki ootuspärase tulemuse :).

Meie nähka nukk sai selline nagu üleval fotol näha ja loodame, et lastele meeldib ja et ta ka aitab siis kergemini loodusega sõbraks saada :). Igale nukule tikkisime tema uue sõbra nime ning kõhule sai tehtud ka väike tasku, kuhu midagi salajast peita :).

Nähka tegemistest on kirjutatud terve rida erinevaid lugusid, mida saab lastele ette lugeda. Need on siia kõik kenasti kokku kogutud. Mõnusat lugemist!

 

1 kommentaar

  • Tere
    Kas teilt saaks osta ka Nähka nukku ja mis on selle hind?

    Evelyn

    Evelyn

Kirjuta oma kommentaar